Over Kasteel Bijstervelt

Kasteel Bijstervelt is een prachtige locatie, gelegen op een uniek stuk landgoed in Oirschot. Het landgoed stamt uit 1772 en functioneert als locatie voor verschillende speciale activiteiten. Zo biedt Kasteel Bijstervelt met haar Kapel Montfort het decor voor trouwfeesten, bedrijfsuitjes, babyshowers en unieke vergaderingen.

Welkom in Kasteel Bijstervelt

Kasteel Bijstervelt is het derde kasteel dat zich heeft toegevoegd aan de Lievergoed Collectie. Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo hebben Kapel Montfort en Brasserie Jacob V in januari 2023 omgedoopt tot het prachtige Kasteel Bijstervelt.

Kasteel Bijstervelt is onderdeel van het landgoed Groot Bijstervelt. Op het landgoed vind je een prachtige kapel en een brasserie voor een hapje of drankje. De locatie biedt enorm veel mogelijkheden voor feesten, trouwen en zakelijke gelegenheden.

De geschiedenis in een vogelvlucht

De geschiedenis van landgoed Groot Bijsterveld (vroeger Landgoed Groot Biesterveld) Gaat al terug tot in de 14e eeuw. Op het landgoed stond vermoedelijk al in 1300 een slot, echter is hier weinig over bekend behalve één tekening. In 1772 is de bouw van Kasteel Bijstervelt begonnen door Baron Jan Baptist Sweerts de Landas. De Baron was commandeur in de Militaire Willemsorde en de familie was van adelijke komaf. De familie Sweerts de Landas hebben het originele kasteel gebouwd en onderhouden tot ze het landgoed verkochten.

Kasteel Bijstervelt is tot 1831 in handen gebleven van de familie Sweerts de Landas. Hierna is het in de loop van de jaren meerdere keren verkocht, waaronder aan een Fransman die er een kostschool van maakte. In 1903 werd het kasteel verkocht aan de missionarissen van ”Fils de Marie”. Deze missionarissen maakten van het kasteel een klooster voor paters. De paters die hier kwamen wonen werden de paters van Montfortanen genoemd.

Verbouwingen en toevoegingen

Nadat Kasteel Bijstervelt samen met het landgoed was overgenomen door de paters Montfortanen heeft het kasteel heel wat verbouwingen en toevoegingen aan het landgoed gezien. Zo hebben de paters in 1907 een nieuwe vleugel laten maken aan de oostzijde van het kasteel en werd er op zolder een kapel ingericht.

In 1910 werd er onder leiding van architect van Aalst een nieuwe kapel gebouwd aan de westzijde van het kasteel. In 1930 werd er ook aan de westelijke zijde van het kasteel een vleugel bijgebouwd en in 1957 werd de oostelijke vleugel uitgebreid. Hierdoor bleef Kasteel Bijstervelt groeien en uitbreiden met 2 nieuwe vleugels en een kapel. De paters hebben uiteindelijk tot 2009 gewoond op het landgoed Groot Bijstervelt tot zij het verkochten aan de gemeente

In de huidige tijd is Kasteel Bijstervelt onderdeel van de Lievergoed Collectie. Dankzij de uitbreidingen die zijn gedaan is Kasteel Bijstervelt uitgegroeid tot de ideale locatie voor verschillende gelegenheden. De mogelijkheden die Kasteel Bijstervelt en het landgoed bieden zijn enorm divers en zorgen, dankzij de bijzondere geschiedenis, voor een once in a lifetime ervaring. Van bruiloften en babyshowers, tot aan teamuitjes en zakelijke borrels.

Niek van Lieverloo

Chef de cuisine

Niek van Lieverloo is mede-eigenaar van de Lievergoed Collectie. Maar naast mede-eigenaar is Niek ook chef-kok. Voor de samenwerking met Klaas heeft Niek bij verschillende toprestaurants gewerkt. Met het diploma voor de Sterklas Opleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks op zak voegt Niek altijd zijn eigen creativiteit toe aan de (smaak)beleving van de gerechten binnen de Lievergoed Collectie. Hij is ook graag bezig met het creëren van mooie en vernieuwende gerechten.

Klaas van Leengoed

General manager

Klaas van Leengoed is mede-eigenaar en general manager van de Lievergoed Collectie. Dankzij zijn studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en zijn jarenlange ervaring als directeur en/of gastheer binnen Landgoed Huize Bergen, Kloosterhotel Zin Vught en De Spreeuwelseheide, weet Klaas precies hoe hij de bijzondere locaties Kasteel Maurick, Kasteel Dussen en Kasteel Bijstervelt moet verbinden in een hedendaags jasje. Met een oog voor detail en jarenlange ervaring zorgt hij er samen met Niek voor dat je een unieke ervaring hebt bij Kasteel Bijstervelt.