Kasteel Bijstervelt opent officieel haar deuren!

Het is feest! Begin 2023 is de Lievergoed Collectie namelijk uitgebreid met een prachtige nieuwe locatie: Kasteel Bijstervelt. Met de historische Kapel Montfort en Brasserie Jacob V biedt Kasteel Bijstervelt een unieke locatie voor diverse gelegenheden. Kasteel Bijstervelt is gelegen op Landgoed Groot Bijstervelt in Oirschot. Kasteel Bijstervelt is het derde kasteel dat zich mag toevoegen aan de Lievergoed Collectie, samen met Kasteel Maurick en Kasteel Dussen.

Feesten, vergaderen of trouwen bij Kasteel Bijstervelt

Kapel Montfort is een historische ruimte die zich leent voor verschillende gelegenheden. Of je nu op zoek bent naar een ruimte voor (zakelijke) bijeenkomsten, vergaderingen, bruiloften of condoleances, in Kapel Montfort kan het allemaal. De kapel is gebouwd in 1910 door de paters Montfortanen, die het voormalig Kasteel Bijstervelt bewoonden. De kapel heeft prachtige, originele glas in lood ramen en muurschilderingen. De kapel is onlangs gerestaureerd en nu beschikbaar als ultieme feest- of vergaderlocatie voor groepen tot 150 personen.

Heerlijk lunchen bij Brasserie Jacob V

De geschiedenis van Landgoed Groot Bijstervelt gaat terug tot de 14e eeuw. Nadat er eerder een slot op het landgoed stond, werd er in 1772 een kasteel gebouwd. Dit kasteel is in 1903 omgedoopt tot klooster. De brasserie, die tot nu Brasserie Monfort heette, gaat vanaf dit jaar door als Brasserie Jacob V, vernoemd naar Jacob Derk baron Sweerts de Landas. Dit is de laatste kasteelheer van Kasteel Bijstervelt.

De brasserie ligt direct naast de kapel en is daarom de perfecte locatie voor een (werk)borrel of een lekkere lunch. De brasserie is geopend van woensdag tot en met zondag. En op de kaart vind je toegankelijke gerechten die, net als op Kasteel Maurick, vers in eigen keuken worden gemaakt door chef kok en mede-eigenaar Niek van Lieverloo.

Een prachtige locatie in Oirschot, voorzien van het ‘LieverGoed’ sausje

Kapel Montfort en Brasserie Jacob V op Landgoed Groot Bijstervelt zijn dankzij de historische elementen al een lust voor het oog, maar daarnaast heeft de nieuwe Lievergoed locatie natuurlijk ook het ‘LieverGoed’ sausje gekregen. Dit betekent dat de keuken en het interieur zijn opgefrist en een prachtige, moderne en warme aankleding hebben gekregen. Dezelfde stijl en ambiance die je ook gewend bent van Kasteel Maurick en Kasteel Dussen. Kasteel Bijstervelt is de ideale locatie voor een feest of (netwerk)vergadering om nooit te vergeten!

De officiële opening van Kasteel Bijstervelt was op vrijdag 10 maart 2023. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.